dirigent + repetitor

Sander van den Houten (1987) werd in april 2017 benoemd tot organist van de Evangelisch-Lutherse Kerk in Den Haag en werd daarmee vaste bespeler van het beroemde Bätz-orgel uit 1762.

In Kampen is hij titulair organist van de Burgwalkerk en de Broederkerk en tweede organist van de Bovenkerk.

Op zijn achtste begon hij met piano- en orgelstudie bij Paul Kieviet in Middelharnis. Hij deed mee aan concoursen en won prijzen op het jeugdsolistenconcours in Melissant, het ensembleconcours in Oude Tonge en het Buxtehudeconcours in Zierikzee.

Sander volgde zijn bacheloropleiding tot organist aan het Rotterdams conservatorium bij Bas de Vroome. Ook volgde hij de studie kerkmuziek bij Hans van Gelder, Arie Hoek, Conny de Jong en Aart Bergwerff.

In 2013 slaagde hij cum laude voor zijn masterdiploma orgel aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle bij Theo Jellema. Hij volgde masterclasses bij Willem Tanke, Harold Vogel, Jacques van Oortmerssen en Thomas Trotter. Hij volgt privélessen koordirectie bij Wiecher Mandemaker.

Sinds medio 2021 studeert Sander beiaard bij Frans Haagen en Christiaan Winter aan de Beiaardschool in Amersfoort, onderdeel van de HKU te Utrecht.

Naast zijn dirigentschap bij Concertkoor Immanuel Kampen is hij als dirigent verbonden aan de Zang- en Oratoriumvereniging Raalte, Arise Kampen, Expecto Epe en nu dus ook aan ons koor, De Nieuwe Ster Zwolle.

Ook is hij cantor van de Theologische Universiteit Kampen en vaste begeleider van Cappella Campen, het Kampen Boys Choir, het Roder Jongenskoor en van Vocaal Ensemble Magnificat.

Zijn werk als koorbegeleider bracht hem o.a. naar Engeland, Tsjechië, Frankrijk, Duitsland, Denemarken en Oostenrijk. In 2013 maakte hij een concertreis naar Rusland waar hij in Kostroma een aantal orgelconcerten verzorgde.

Sander van den Houten geeft jaarlijks veel concerten als solist, begeleider en continuospeler en heeft een privélespraktijk.

Sander van den Houten - dirigent

Jos Mulder - repetitor

Jos Mulder, geboren in Hattem, kwam al vroeg in aanraking met zowel klassieke als ‘lichte’ muziek. Hij kreeg zijn eerste pianolessen aan de muziekschool in Kampen. Later studeerde hij bij Cees van Dalen aan het conservatorium in Zwolle. Hij voltooide zijn studie echter bij zijn broer Klaas-Jan Mulder, van wie hij orgel- en pianolessen kreeg.


Zijn werkzaamheden bestrijken een breed terrein. Jos Mulder is als vaste repetitor verbonden aan verschillende oratorium-verenigingen o.l.v. Sander van den Houten. Daarnaast is hij vaste organist bij de Nederlands Hervormde kerk in Heino en de Nederlands Gereformeerde kerk in zijn woonplaats Kampen.

De afgelopen jaren heeft hij zijn medewerking verleend aan diverse cd-opnames. Tevens heeft hij een een eigen cd genaamd `Brains`opgenomen, waarin diverse eigen composities zijn te beluisteren. Daarnaast geeft hij orgel- en pianolessen.

De lichte muziek is een steeds serieuzere rol gaan spelen in zijn leven. Hij heeft een eigen combo en is toetsenist en leider van de Millerband, waarmee hij optreedt door het hele land.